Főooldal
4. Tájékoztató nap

4. Tájékoztató nap

Vendégelőadóink:

dr. Kurucz Andrea, dr. Hevesi Judit

A programon dr. Bódis Zoltán a projekt menedzsere köszöntötte a vendégeket, illetve meghívta a diákokat az előadások utáni, valamint a közben is fogyasztható a témához kapcsolódó egészséges ételek kóstolójára, fogyasztására. Danyi Dorottya szakmai vezető az előadók bemutatása mellett az előadások tematikáját is elhelyezte az eddigi projektprogramok sorozatában. Vigyázz az életedre – csak egy van! címmel tartott előadást dr. Kurucz Andrea. Az életmóddal összefüggő leggyakoribb betegségek bemutatásával rámutatott arra. hogy bizony az étkezésnek kiemelt szerepe van az egészség megőrzésében, az öregedései folyamatok lassításában, illetve a betegségek utáni regeneráció folyamatában. A helytelen életmód következtében kialakuló leggyakoribb betegségek az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, idősebb korban pedig a demencia. Mindegyik betegségtípus megelőzhető, illetve jelentős állapotjavulást eredményez, ha a táplálkozásunk megfelelő. A legújabb kutatások pedig nyomatékossá teszik: a rendszeres sporttevékenység hatására még akár a demencia esetén is érhető el javulás.

Dr. Hevesi Judit előadása Megelőzés a fogászatban címmel a szájhigiéniás alapfogalmak, jellegzetes fogbetegségek kialakulása, megelőzése kapcsán fejtette ki gondolatait.

Mit tehetünk a jó szájhigiéniáért? – egészséges táplálkozás – édesítőszerek használata – fluoridok alkalmazása – helyes fogmosás

Táplálkozás:

Az egészséges étrend, a kiegyensúlyozott táplálkozás nélkülözhetetlen  gyermek harmónikus fejlődéséhez.

A táplálékok praereszorptív és posztresorptív fejtik ki hatásukat.