Főooldal
Főzőverseny 1.

Főzőverseny 1.

A projekt során fontos célkitűzésünk volt, hogy diákjaink, a szülők, s kollégáink a különböző projekttevékenységek – egészségnapok, tájékoztató napok, dietetikus előadások, illetve a műhelyfoglalkozások, a szakmai vezető által tartott csoportos ismeretátadás – során az elméleti ismeretek elsajátítása mellett gyakorlati tapasztalatot is szerezhessenek az ételkészítés egészségmegőrző, az egészséges táplálkozásra hangsúlyosan figyelő ételkészítési módokról. Ennek kitűnő lehetőségét kínálta a projekt során két alkalommal is megrendezett főzőverseny, amely során a résztvevők kísérletezhettek a hagyományos és az egészség-centrikus főzési metódusokról, illetve olyan fogásokat is elsajátíthattak, amelyek segítségével a kevésbé megfelelő ételkészítési módokat felválthatták az újabbak. Iskolánk névadójának napján került sor az első, inkább hagyományos főzőversenyre, ahol bográcsban készítettek ételeket a versengő csapatok. A főzőverseny eredményét zsűri bírálta el, illetve a többi diák is kóstolót kapott. A nap programját ügyességi játékok, kiscsoportos foglalkozások egészítették ki, ahol mindenki számára további egészséges ételek fogyasztását is biztosítottuk.